Mill Building Rehabilitations

University of New Hampshire, Manchester, NH

Back
Project Details

The UNHM expansion project occupies the entire 22,000 sf first floor area of the former Pandora Mill in Manchester, NH's historic millyard. MCCI started with an open floor area. Drywall and metal stud partitions were erected to create new classrooms, laboratories, offices, and support spaces to meet the needs of UNHM. The existing interior surfaces of the brick walls, wood support beams/columns and the underside of the upper floor's plank decking were not buried behind drywall, but left exposed as a reminder that the building played an important part in the area's strong manufacturing history.

The floors received carpet in classrooms and office areas with VCT tile being used in the laboratories. Vinyl base was used throughout the space. All the doors are flush wood in hollow metal frames. The drywall partitions were painted with the classrooms receiving an accent wall done in UNH Wildcat Blue.

Photo Gallery